![]() |
Medlemserbjudande
Medlemmar som brygger på egen hand i bryggeriet erbjuds att, i mån av tillgång, köpa maltextrakt till bra pris.
Även specialmalt, humle och jäst om vi har något vi kan avvara.
Fråga Torbjörn vad som finns i lagret..
Allmänt
- Bokning av bryggeriet och kvittering av inpasseringskort görs hos Torbjörn.
- För att nyttja bryggeriet och dess utrustning så har årsmötet beslutat om en årsavgift, utöver medlemsavgiften, på 150 kr.
Undantaget är de bryggningar/utbildningar som genomförs i form av studiecirkel i samarbete med ABF
- Som användare ansvarar du för att utrustningen används i avsett syfte och att anvisningar följs.
- Föreningen har ingen försäkring så du får själv ersätta eventuella skador och du själv ansvarar för att du har en giltig allriskförsäkring. (ska kunna uppvisas)
Följande utrustning finns i bryggeriet.
KOKNING
Brewzilla bryggverk 65 liter
OBS ! Bryggverket får endast användas av vana ”verkbryggare” så fram till dess att du fått utbildning så går det bra att använda grytorna.
Vattenvärmare 38 liter med avtappningsslang av silikon.
Kokgryta 50 liter med tappkran
Kittel, rostfri 16 liter – för mindre satser
Induktionshäll
KROSSNING
Maltkross Corona
Monster Mill MM2 med påmatningstratt
MÄSKNING
Mäskkärl 80 liter med lauterhelix, silanordning
Vill du brygga helmalt i mindre mängd finns en modifierad kylbox.
Mäskpåse för helmaltsbryggning enligt Brew in a Bag metoden
Humlekokpåsar
KYLNING
Rostfri spiralkylare med snabbkopplingar
MÄTNING
Termometer, flyt
Termometer, lab
Jäsningsmätare
Mätglas
Våg 0-5 kg
TAPPNING
Flasktvätt 2 i 1
Ett system för flasktvätt där du enkelt kan skölja ur 12 flaskor i taget. 2 Flaskställ ingår
En flaskspolare som du kan använda på flaskor som inte passar i systemet för flasktvätt
Hävert med silikonslang
Flaskfyllare
Kapsylapparat, Greta
Kapsylapparat, Corona, bänkmodell
JÄSNING
Jäshinkar 30 liter, i första hand avsedda att användas vid utbildning och månadsbryggningar.
Jäshinkar 15 liter i första hand avsedda att användas vid utbildning och månadsbryggningar.
Jäsrör
RENGÖRING
Diskbalja, stor i underrede på hjul
Slang med sprutmunstycke
Desinfektion och rengöringsmedel avsett för jäskärl.
Vid desinfektion av flaskor medför eget medel.
REDSKAP
Stor visp för omröring av malten
Mäskroder för omröring av malten
Mått 1 liter, rostfri
Mått 0,4 liter, rostfri
Hålslev, rostfri
Skopa, rostfri
Pastaslev, rostfri
Sked, stor rostfri
Durkslag, rostfri (IKEA)
Durkslag, rostfri, trådnät
Kastrull 1 liter, (till sockerlag)
Nätkorgar att ställa diskade hinkar på
Sax
Pumpspruta för desinfektionsmedel
Vakuumförpackare för humlepåsar.
Städmateriel (såpa, mopp, disktrasa, disksvamp, diskborste
sopsäck/påsar.)
OBSERVERA
För att inte elpatronens värmeelement ska skadas får dessa inte vara över vätskenivån vid kokning.
Vattenvärmare 38 liter: Minsta vattenmängden: 13 liter
Kokgryta 50 liter: Minsta kokvolym 20 liter.
Hänsyn är tagen till den mängden vätska som kokas bort vid en koktid på 60 minuter
Elpatronen stängs av vid tappning.
Mäskkärl 80 liter
LauterHelixen gängas fast i T-kopplingen.
Vid omröring av mäsken undvik att röra nära botten på kärlet för att inte skada ”spiralslangen”
Tag med :
Egna råvaror, större mängder helmalt med fördel färdigkrossat. Extrakt kan köpas av föreningen
Jäskärl
Diskning
Diskmedel är förbjudet att använda i grytor och kärl.
Kokgrytan och mäskkärlet rengörs enbart med disksvamp och vatten.
Vattenvärmaren töms – OBS! den sista skvätten i den skålade botten får "svampas" bort.
Städning
Alla ytor (hyllor, bänkar, grytor) avtorkas med fuktad trasa.
Golvet våttorkas med såpa
Golvbrunn och utslagsvask rengörs.
Spolslangen lossas från anslutningen och hängs upp över utslagsvasken
Sopor
Inga sopor får vara kvar i lokalen.
Sopsäckar/ soppåsar bärs ut till sopboden som är utanför porten till dagplatsen.
Nyckeln hänger på väggen till vänster om porten.