Bryggeriet
 
För att nyttja bryggeriet och dess utrustning så har årsmötet beslutat om en årsavgift, utöver medlemsavgiften, på 150 kr. 
Undantaget är de bryggningar/utbildningar som genomförs i form av studiecirkel i samarbete med ABF 
 – bryggkurser och “Månads Bryggningar”. 
 




   



Medlemserbjudande
Medlemmar som brygger på egen hand i bryggeriet erbjuds att, i mån av tillgång, köpa maltextrakt till bra pris.
Även specialmalt, humle och jäst om vi har något vi kan avvara.
Fråga Torbjörn vad som finns i lagret..


Allmänt

- Bokning av bryggeriet och kvittering av inpasseringskort görs hos Torbjörn. 
- För att nyttja bryggeriet och dess utrustning så har årsmötet beslutat om en årsavgift, utöver medlemsavgiften, på 150 kr.
   
Undantaget är de bryggningar/utbildningar som genomförs i form av studiecirkel i samarbete med ABF 

Som tidigare gäller fortsatt medlemskap i både Sollefteå Hembryggareförening och SMF Sollefteå.
Medlemskap ska kunna styrkas.
- Som användare ansvarar du för att utrustningen används i avsett syfte och att anvisningar följs.
- Föreningen har ingen försäkring så du får själv ersätta eventuella skador och du själv ansvarar för att du har en giltig allriskförsäkring. (ska kunna uppvisas)

Följande utrustning finns i bryggeriet.

 

KOKNING 

Brewzilla bryggverk 65 liter

OBS ! Bryggverket får endast användas av vana ”verkbryggare” så fram till dess att du fått utbildning så går det bra att använda grytorna.

Vattenvärmare 38 liter med avtappningsslang av silikon. 

Kokgryta 50 liter med tappkran 

Kittel, rostfri 16 liter – för mindre satser 

Induktionshäll 

KROSSNING 

Maltkross Corona 

Monster Mill MM2 med påmatningstratt 

MÄSKNING 

Mäskkärl 80 liter med lauterhelix, silanordning 

Vill du brygga helmalt i mindre mängd finns en modifierad kylbox. 

Mäskpåse för helmaltsbryggning enligt Brew in a Bag metoden 

Humlekokpåsar 

KYLNING 

Rostfri spiralkylare med snabbkopplingar 

MÄTNING 

Termometer, flyt 

Termometer, lab 

Jäsningsmätare 

Mätglas 

Våg 0-5 kg 

TAPPNING 

Flasktvätt 2 i 1 

  Ett system för flasktvätt där du enkelt kan skölja ur 12 flaskor i taget. 2 Flaskställ ingår 

En flaskspolare som du kan använda på flaskor som inte passar i systemet för flasktvätt 

Hävert med silikonslang 

Flaskfyllare 

Kapsylapparat, Greta 

Kapsylapparat, Corona, bänkmodell 

JÄSNING 

Jäshinkar 30 liter, i första hand avsedda att användas vid utbildning och månadsbryggningar. 

Jäshinkar 15 liter i första hand avsedda att användas vid utbildning och månadsbryggningar. 

Jäsrör 

RENGÖRING 

Diskbalja, stor i underrede på hjul 

Slang med sprutmunstycke 

Desinfektion och rengöringsmedel avsett för  jäskärl. 

Vid desinfektion av flaskor medför eget medel. 

REDSKAP 

Stor visp för omröring av malten 

Mäskroder för omröring av malten 

Mått 1 liter, rostfri 

Mått 0,4 liter, rostfri 

Hålslev, rostfri 

Skopa, rostfri 

Pastaslev, rostfri 

Sked, stor rostfri 

Durkslag, rostfri (IKEA) 

Durkslag, rostfri, trådnät 

Kastrull 1 liter, (till sockerlag) 

Nätkorgar att ställa diskade hinkar på 

Sax 

Pumpspruta för desinfektionsmedel 

Vakuumförpackare för humlepåsar. 

 

Städmateriel (såpa, mopp, disktrasa, disksvamp, diskborste
sopsäck/påsar.)

 

OBSERVERA

För att inte elpatronens värmeelement ska skadas får dessa inte vara över vätskenivån vid kokning.

Vattenvärmare 38 liter: Minsta vattenmängden: 13 liter

Kokgryta 50 liter: Minsta kokvolym 20 liter. 

Hänsyn är tagen till den mängden vätska som kokas bort vid en koktid på 60 minuter

Elpatronen stängs av vid tappning.

Mäskkärl 80 liter

LauterHelixen gängas fast i T-kopplingen.

Vid omröring av mäsken undvik att röra nära botten på kärlet för att inte skada ”spiralslangen”

Tag med :

Egna råvaror, större mängder helmalt med fördel färdigkrossat. Extrakt kan köpas av föreningen

Jäskärl 

Diskning

Diskmedel är förbjudet att använda i grytor och kärl.

Kokgrytan och mäskkärlet rengörs enbart med disksvamp och vatten.  

Vattenvärmaren töms – OBS! den sista skvätten i den skålade botten får "svampas" bort.

Städning

Alla ytor (hyllor, bänkar, grytor) avtorkas med fuktad trasa.

Golvet våttorkas med såpa

Golvbrunn och utslagsvask rengörs.

Spolslangen lossas från anslutningen och hängs upp över utslagsvasken

Sopor

Inga sopor får vara kvar i lokalen. 

Sopsäckar/ soppåsar bärs ut till sopboden som är utanför porten till dagplatsen. 

Nyckeln hänger på väggen till vänster om porten.

0
0
0
s2sdefault