Kursstart 2019-10-16 kl 18.30
Kursen behandlar grunderna i ölbryggning från extrakt och innehåller både praktiska och teoretiska moment.
Vi går tillsammans, steg för steg, igenom handgreppen vid framställningen av en bryggd öl.
Nu kan du anmäla dig här Anmälan
Vill du veta mer kan du mejla till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Kursen är på 12 studietimmar fördelat på 3 träffar och innehåller följande moment:
Bryggprocessen i korthet
Rengöring & desinficering
Ingredienser
Utrustning
Satsbryggning
Jäst och jäsning
------------------------------------------
Tappning
Ölbryggningens historia
Vad säger lagen.
-----------------------------------------
4-6 veckor efter tappning.
Ölprovningens grunder
Vi provar ett antal hembryggda öl och äter en bit mat.
- Uppgifter
- Skriven av Torbjörn Granqvist